Over borrels, dokters en prikken

27 april 08
Vandaag lekker rustig; beetje honkbal kijken. TV heeft al een enorme aantrekkingskracht op Liza...
(Je zou denken dat lime en legergroen de clubkleuren zijn van de favoriete club van Bas en Liza!)

26 april 08
Vandaag is de koninginnedag-borrel van Dutch Treat. We lopen in een half uurtje naar cafe Betty's waar halve liters Grolsch en bitterballen beloofd worden. Als we binnenkomen blijkt de borrel in het bovenzaaltje... En we hadden Liza natuurlijk meegenomen ... Dus Liza in de kinderwagen naar boven met hulp van John (of eigenlijk Jan). Eenmaal boven is het erg warm en veel herrie. Maar het was toch gezellig in het hollandse kippenhok. Iedereen was oranje gekleed en we werden direct door meerdere mensen aangesproken.
Bob stelde Bas direct voor aan Saskia, een kinderarts die een fellowship in het grote kinderziekenhuis (SickKids) doet. Ze gaat in juli alweer terug naar Nederland, ze vindt dit jammer want Toronto bevalt erg goed.
Haar vriend (IT Manager in NL) had ook veel moeite om een baan te vinden. Uiteindelijk is hij in zijn eigen vakgebied vrijwilligerswerk gaan doen, en daruit kwam dan weer een andere vrijwiligersklus uit voort. Na 3 opdrachten eindelijk betaald werk. Maar hij heeft wel erg veel plezier gehad.
Saskia vertelde ook dat ze na anderhalf jaar in Roterdam op bezoek was: wat een dorp was dat!

24 & 25 april 08
Twee profs uit Europa komen op bezoek in Toronto. De urologen Schulman uit Brussel en Montorsi uit Milaan houden ieder 3 voordrachten en zitten de Journal Club met 4 gangen diner voor. Een geslaagde urologische happening!

23 april 08
Liza is precies 3 maanden! Ze is nu druk met dingen pakken, en er tegen slaan.

22 april o8
Liza moet voor het eerst naar de kinderarts: Dr. Garfield (geen familie van de stripheld). In de wachtkamer laat Liza al goed van zich ruiken. Een volle poep-luier!!! Nadat de lucht weer opgeklaard is, blijkt Liza 1 kg aangekomen in 1 maand, ze weegt nu 5250 gram en is 60 cm lang. Ze doet het dus prima volgende de normen. We hebben van het Nederlandse consultatiebureau een boekje meegekregen en ook een uitdraai van het dossier. Daarin kunnen we nu zelf bijhouden hoe ze het doet volgens de NL normen. Geen idee of die afwijken van de Canadese normen. Zeker dokter Garfield is niet zo van de normen. Als ze groeit is het oke, is zijn devies.

Hierna krijgt ze 2 prikken (meningitis & hepatitis), huilt eventjes en gaat uiteindelijk weer tevreden naar huis, maar niet voordat Dr. Garfield de huisregels van zijn praktijk aan ons uitlegt (niet te laat komen, niet zonder afspraak komen en volle poepluiers mee naar huis nemen!).
Hij gaat er goed voor zitten, legt eerst z'n voeten op z'n bureau ... ....

21 april 08
Vandaag eten we samen met Bob Sorensen bij de Italiaan (Donatello) recht tegenover ons gebouw. Bob is de neef van Yvonne Sorensen, de vrouw van Frank Jansen (Baldr).
Bob woont ongeveer 3 jaar in Toronto. Hij is hierheen gegaan zonder baan maar met veel ervaring. Eenmaal in Toronto bleek dat het ontzettend moeilijk is om hier werk te vinden. Overal zeggen ze: no Canadian experience. Maar daar kom je dus ook niet aan als elk bedrijf dit zegt. Bob heeft uiteindelijk toch werk gevonden maar eenvoudig was dat niet en ook nu nog blijft het een probleem als je geen Canadees bent. Hij denkt al weer over een volgende stad: Dubai!
Zijn verhaal stemt mij natuurlijk niet optimistisch over mijn eigen kansen om een leuke baan hier te vinden maar dat zien we wel over een aantal maanden.
Bob is erg actief in de Nederlandse scene hier. Heeft in meerdere besturen gezeten van NL-clubs. Hij nodigt ons uit voor de Koninginnedag borrel van Dutch Treat op 26(!) april. En hij geeft ons een contact bij de ambasade om voor de officiele viering met de NL consul uitgenodigd te worden: dat is wel op 30 april en natuurlijk veel formeler.

3 opmerkingen:

astrid zei

Hè, hè eindelijk weer nieuwe foto's. Leuk hoor. Ik ben blij dat nu al te merken is dat ze op haar grote nicht te lijkt. Zij was ook geobsedeerd door de t.v. (en nog steeds)

jampie zei

Ja heerlijk om te lezen en te kijken. Ik krijg de indruk dat de eerste hectiek is overwonnen of is dat een verkeerde conclusie?
In ieder geval lijkt het erop dat jullie wat aan het settelen zijn, lekker cocoonen op de bank en af en toe een borrel en het sociale leven breidt zich uit...
Weet je, San, maak je maar niet te druk over een baan: voorlopig wil je die nog niet en tegen de tijd dat je die wel wilt ben ik zeker dat je iets vindt. Je bent (en jullie zijn) volgens mij geboren onder een zeer gelukkig gesternte en je hebt een paar ferme beschermengeltjes op je schouders zitten, dus het gaat je zonder enige twijfel lukken een hele leuke plek te vinden!
Benieuwd hoe het verder gaat met jullie en wanneer die verhuizing ook al weer plaats gaat vinden, heb je overigens nog hulp nodig daarbij? Ik ken wel iemand die voor reis/kost/inwoning komt helpen hoor....
dikke kus, je zus
PS wat is de hoofdomtrek van Liza ?

jampie zei

Jammer dat jullie nu nit on-line zijn. Ik wilde even skypen. Zeker oranjebittertjes achterover aan het kieperen in naam van de koningin ??!!