Liza-nieuws augustus-september 2008

Liza heeft een leuke Nederlandse oppas: Marie-Chantal. Zij is afgestudeerd arts en doet hier onderzoek op het terrein van kinderchirurgie. Helaas gaat ze in september beginnen met haar promotie-aanstelling in Rotterdam. Dus weg fijne oppas, alhoewel, mochten wij ook teruggaan, dan hebben we alvast 1 goede oppas daar! We houden in ieder geval contact, want ze heeft een Canadese vriend en is daarom in december al weer terug voor vakantie; met een koffer vol sint&kerst lekkers!

En Liza heeft meegedaan aan een wetenschappelijk onderzoek. Een Nederlandse promovendus hier doet onderzoek naar de taalontwikkeling van baby's: leren zij klanken puur op het gehoor of is het ook een immitatie van spierbewegingen die een ander maakt? Dus kreeg Liza fluoricerende stickertjes op haar gezicht en een ski-brilletje tegen het UV-licht, en werd ze opgenomen terwijl ze naar een tv-scherm keek waarop iemand continu dezelfde klanken maakte. En de vraag was dus: doet Liza de beweging na.

Wonder boven wonder maakte Liza geen enkel probleem van alle toeters en bellen maar op het filmpje leek ze geen enkele reactie te geven op de klanken. Toch kreeg ze een speelgoedje en haar eerste salaris; 25 dollar, en ze mocht zelfs nog een keer terug komen. De tweede keer vond Liza alle toeters en bellen een stuk minder leuk: ze zat niet stil dus kon er eigenlijk geen opname gemaakt worden. Maar wel weer 25,- verdiend. Geweldig toch: niets presteren en toch verdienen. Wat doen wij volwassenen toch fout....
(Overigens bleek uit een echte analyse dat uit de eerste sessie toch wel resultaten waren te halen.)

Mogelijke beroepskeuzes van Liza: filosofe (kip-ei-discussie eindelijk opgelost??)

Oorarts

Of toch maar eerst gewoon nog lekker baby zijn. Spelen met papa,
of met een lepel,

je verbazen over al die stipjes op je jurk,

op een lekker rijstcrackertje sabbelen,

of op je knuffel,

spelen met je Ernie-sokken,

een kleurrijk duo vormen met je papa in operatie-pak,

en lekker moe zijn na een douche.
En als je zo wakker wordt dan ben je toch vast blij met je leven.

Liza oefent de kunst van het kruipen...


maar ze komt nog geen centimeter vooruit!

Geen opmerkingen: