Rijbewijzen!!! en naar de dierentuin

Jullie dachten natuurlijk: waarom lezen we niets meer over die rijbewijs-ellende? Maar uiteindelijk is het goed gekomen. Bas heeft voor de zomer getracht om direct zijn volledige G-rijbewijs te halen maar dat ging natuurlijk zomaar niet vonden die Canadezen: Bas kon niet goed genoeg rijden (?!?) en was dus gezakt. Daarom moest hij eerst G2 gaan halen: dat is zeg maar het 'kinder-rijbewijs'. En daarna mocht hij het nog een keer proberen voor zijn G. En dat heeft nu dan uiteindelijk gehaald en ik heb alleen mijn G2 gedaan. En ik vind het wel prima nu. Dit 'kinder-rijbewijs' is 5 jaar geldig en vooralsnog blijven we hier zo lang niet en de enige beperking is dat ik geen druppel alcohol op mag hebben achter het stuur.
Maar omdat het examencentrum zo ver rijden was hebben we er maar een leuk dagje van gemaakt: Toronto Zoo is er vlak in de buurt. Toen we aankwamen leek het er ernstig op dat het flink zou gaan regenen, maar omdat we tot nu toe steeds korte buien hadden meegemaakt (in tengestelling tot de dagenlange ellende in NL) gokten we er maar op dat het nu ook goed zou komen. En dat was ook zo, uiteindelijk is het zelfs helemaal niet gaan regenen. Wel was het daardoor erg rustig: prima!
De zoo is behoorlijk nieuw en het is er werkelijk prachtig. Het is een enorm groot terrein, dus je moet vaker gaan en dan steeds een ander deel bekijken.
We hebben van alles gezien, waaronder Sumatraanse tijgers, Siberische tijgers, gorilla's, wrattenzwijnen, slangen, kwallen, zeepaardjes (waarvan 1 zwanger!), een groot aquarium en olifanten.

Maar het allerleukste vond Liza de stokstaartjes en de vlinders (waarvan helaas geen foto's).

Em het allermooiste moment was absoluut de mama orang oetan die die mensen achter het glas negeerde maar direct op Liza reageerde en haar hand uitstak: die twee hadden echt even contact! (Nee, we denken niet dat Liza verliefd zal gaan worden op Bokito, c.q zijn zoon.)

Geen opmerkingen: