Weekendje Boston

Eind oktober 2009 gaan we voor een lang weekend naar Boston, de stad van de familie Kennedy, MIT en Harvard. We vertrekken vanaf Toronto City Centre airport op "Toronto Islands" en vliegen met Porter airlines naar Boston. Dit heet in Toronto: Flying Refined (korte check-in, gratis koffie etc.). Boston is een van de oudste steden in de VS, zeker een bezoekje waard.

Oh, Lobsterlicious! Het eerste wat we doen nadat we ingecheckt zijn.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Vanuit onze hotelkamer kijken we uit op Faneuil Marketplace.



Faneuil Hall (1742) met ervoor het standbeeld van Samuel Adams, een bekend politicus (en bierbrouwer!) die hier graag kwam en het woord nam. Hij is een van de ondertekenaars van de onafhankelijkheidsverklaring.

.
.
.
.

Old State House. Vanaf het balkon werd in 1776 de onafhankelijkheid van de VS uitgeroepen. Rechtsonder is overigens gewoon een ingang naar de metro!

.

De Boston Latin school is de eerste en oudste school in de VS (1635).
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Het interieur van King's chapel. Elke bank was gereserveerd voor 1 familie, die daar uiteraard een goede huurprijs voor betaalden. In zo'n bank konden vuurstoven worden gezet tegen de enorme kou tijdens de winters.
.
.

.
.

.

Dan is het tijd voor een pint. Cheers! Waar kan dat beter dan in de Bull and Finch pub die model stond voor de serie Cheers die van 1982 tot 1993 liep. Where everybody knows your name .....
Sandra en Liza op Norm's seat!







.
.
.

We gaan een ochtend met de water shuttle naar Charlestown, een pittoreske wijk in het noorden van Boston. Zicht op de stad als we wegvaren.
.
Bunker Hill Monument. De Britten wonnen hier een bloedige slag op 17 juni 1775, maar ze leden zoveel verliezen dat ze zich 9 maanden later alsnog terug moesten trekken.


U.S.S. Constitution is een van de oudste US navy sche-pen die gebruikt is bij de oorlog tegen Enge-land in 1812 .
.
.
We besluiten met een middag op de oude campus van Harvard.







Bye .....

Geen opmerkingen: