Moeder en Moose

11 mei 08: Mijn eerste Moederdag!
Vandaag een lieve kaart gekregen van Liza (Bas). Toch wel raar: altijd gevierd als kind VOOR mijn moeder en nu zelf!
Hieronder nog een paar foto's van Toronto.
Er zijn hier enorm veel plantenbakken. Die bloemen waren in 1 week allemaal open en zijn nu (1 week later) ook al weer bijna allemaal uitgebloeid. Maar wel lekker Hollands: tulpen, narcissen, hyacinten, blauwe druifjes etc.


10 mei 08: Maarten jarig, proficiat!!

9 mei 08: Sandra haalt theorie en Liza krijgt een hobbel-Moose.
Ook ik passeer de selecties en haal mijn theorie glansrijk. Voor Liza kopen we vandaag een hobbel-moose. Beetje vroeg want dat is voor ca 18 maanden maar hij is zo leuk! En bovendien heeft ze zo dadelijk een enorme kamer voor zichzelf! En hoewel het typisch Canadees lijkt is het Zweeds ..... inderdaad Ikea is ook hier sterk vertegenwoordigd.
Wat nou 18 maanden: dat kan nu al best!


8 mei 08: Bas doet zijn eerste operatie
Bas mag vandaag mee opereren met Dr. Zlotta. Dat zal vaker gaan gebeuren op de donderdagen en dat is mooi want hij zit nu in zijn onderzoekjaar, en hij zou normaal gesproken pas vanaf zomer 2009 gaan opereren.
Het was een ongebruikelijke operatie (Radicale Cystectomie en Mainz II pouch, voor de kenners) dus meteen zeer leerzaam!


7 mei 08: Ringvaart regatta zonder Bas
Bas kon zijn lustrum niet volmaken: deze vijfde keer dat zijn roeiteam van 'De Maas' meedoet aan de regatta (100 km op 1 dag) kan hij niet meedoen. Ze halen het wel en nog in een snelle tijd ook. Gefeliciteerd!


6 mei 08: DVD gekraakt!
Terug naar de winkel met onze Sony en gekozen voor het echte werk/merk: Philips. Op Internet hadden we daarvoor een heel eenvoudige hack gevonden. Thuis blijkt die hack inderdaad perfect te werken. We kunnen nu dus weer kijken naar: Soldaat van Oranje, Zwartboek, Alles is liefde, James Bond, Ocean's 11/12/13 etc etc. Heerlijk!


5 mei 08: Bas haalt theorie
Vandaag gaat Bas voor de derde keer terug om zijn theorie rijbewijs te halen. Dit keer kan hij de lastige dame aan de eerste balie omzeilen en weet door te dringen tot de tweede selectie. En na enig aarzelen wordt het extra briefje van het consulaat geaccepteerd. Op een stokoude computer haalt hij vervolgens het examen glansrijk. Formeel mag Bas nu in een auto rijden, maar niet op de snelwegen en niet tussen 12 uur en 5 uur 's nachts en alleen als er iemand meerijdt die al 4 jaar een volledig Canadees rijbewijs heeft.... Op naar de praktijk test.

1 opmerking:

jampie zei

mooie foto's van toronto en wat heeft liza toch een lekker koppie, zeker met al dat kwijl ... daar gaat die moose toch over uitglijden??
ongelooflijk dat wij straks een auto kunnen huren en ermee doen wat we willen op een toeristenvisum en dat jullie na het theorie-examen nog niet eens 's nachts mogen rijden, vande highway weg moeten blijven en gechapperoneerd moeten worden door iemand met een volledig canadees rijbewijs .... zoies verzin je toch niet?
maar je hebt wel weer bewezen dat de aanhouder wint, bas!
ik kijk uit naar meer nieuws en foto's.
dike knuffel voor jullie alle3, xxx miriam