Grand Teton & Yellowstone National Parks

In augustus gaan we naar Jackson Hole in Wyoming. Dit is het land van de Cowboys!! Hier is de 4e Bladder Cancer Think Tank meeting. Gelukkig plakken we er een paar dagen aan vast om Grand Teton en Yellowstone te bezoeken. Het was erg mooi!!


Jackson Hole is een vallei op zo'n 2000 m hoogte. De bergen die je ziet zijn onderdeel van de Grand Teton bergketen. Twee aardlagen schuiven hier over- en onder elkaar waardoor het spectaculaire landschap ontstaat.


















.Wildlife van heel dichtbij!
.
.
.
.
.
.
.
.
Met de kabelbaan naar de top van Teewinot Mountain. In de winter het mooiste ski-gebied van Noord-Amerika. Nu had het 's nachts ook gesneeuwd!






.
.




Yellowstone staat bekend om zijn geisers, een kwart van alle geisers in de wereld zijn hier te bewonderen. Ze zijn ontstaan omdat de aardkorst hier heel dun is.

De beroemdste is "Old Faithfull", deze spuit iedere 45 min. President Obama kwam 2 dagen na ons ook een kijkje nemen met zijn gezin.
.
.
.
.
.
.
.
.
Maar naast geisers zijn er ook allerlei andere bijzondere natuurverschijnselen zoals kokend hete rivieren en meren.
Sommige zijn enorm blauw en anderen hebben prachtige kleuren. Slechts bepaalde planten en bacterien kunnen tegen het water van bijna 100 graden. Hierdoor en door de mineralen zijn de kleuren ontstaan.

Liza is ook onder de indruk van de warme stoom!










.


Liza speelt met Mercedes in de tuin van het hotel. 's Avonds gaan we uit eten met Alex (een van de urologen in Toronto en begeleider van Bas) en Mercedes.

Geen opmerkingen: