Vakantie Québec

Begin september 2009 gaan we voor een week op vakantie naar de provincie Québec. We nemen de "Chemin du Roy", de oudste weg in Canada die Montréal met Québec city verbindt en langs de "Lawrence river" of "fleuve Laurent" ligt. We blijven een paar dagen in Trois Rivières om daarna naar Beaupré (40 km ten Noorden van Québec city) te rijden waar we een huisje met zicht op de rivier gehuurd hebben. Helaas vergeten we onze camera als we Trois Rivières bezoeken, de culturele hoofdstad van Canada dit jaar, die 375 jaar oud is. Dit is oud voor Canadese begrippen want Toronto is slechts 175 jaar!

Shawinigan ligt iets ten noorden van Trois Rivières. Liza ontdekt de Jukebox en we zien een kajak race, inclusief klunen!





















Eén van de kerken langs de "Chemin du Roy" met karakteristieke zilverkleurige torens. Die zie je van verre schitteren.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ons huisje op een heuvel in Beaupré. Het uitzicht is adembenemend. We zien nog net de meest noord-oostelijke punt van het "Ile d'Orléans" dat we later ook bezoeken. Er is een schommel, BBQ en wandelpad. Verder alleen bestemmingsverkeer, dus ideaal voor Liza om eropuit te trekken!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Cap Tourmente is vanaf Beaupré de heuvel af. Het is een vogelreservaat in de Lawrence rivier. De eerste poolganzen waren net aangekomen. Overal stonden verrekijkers om de vogels goed te kunnen observeren.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
Québec City is de enige gefortificeerde stad in Noord-Amerika. Ze is 400 jaar oud en heeft een sterk Europees/Frans karakter.
Liza helpt met de route.


Château Frontenac (gebouwd door Cornelius van Horne (!)) is tegenwoordig een luxe hotel.
.
.
.
.
.
.
Op het plein ervoor staat een standbeeld voor Samuel de Champlain, de stichter van Québec (1608).
.
.
.
.
.
.
.
.
.
De Citadelle van Québec.
.
.
.
.
.
.
.
.
Op de laatste dag nemen we de brug naar "Ile d'Orléans". We proeven de locale kaas, wijn en cider en nemen al het lekkers mee naar Toronto.








Geen opmerkingen: