Nederland & Barcelona

In April gaan we voor de laatste keer 'op bezoek' naar Nederland. De volgende keer blijven we.
Dit bezoek is een tussenstop onderweg naar Barcelona waar Bas een congres heeft van de EAU. Omdat Mireia -een voormalige Spaanse fellow in Toronto- met haar man Jordi en 2 zoons Gerrard en Sergi in Barcelona wonen is dit een geweldige aanleiding om bij hun op bezoek te gaan. Liza en Gerrard schelen maar een paar maanden en het klikte leuk tussen hun dus dat wordt vast gezellig.
In Nederland eerst nog even de buren, de familie en ons oude wijkje zien want we verblijven deze keer in ons eigen huis!

Liza geeft nichtje Emma een paar hapjes en het is lekker spelen met het theeserviesje dat tante Astrid meebracht.

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
We hebben overigens een prima timing want 1 dag voor het vliegverkeer in Europa onderuit ging vanwege de vulkaanuitbarsting in IJsland, vlogen wij naar Barcelona en 1 dag na dat alles weer open was, stond onze terugvlucht gepland.
Op de eerste avond gaan Bas en Jordi samen naar Barca: Camp Nou is inderdaad immens groot en de wedstrijd was mooi. Barca won met 3-0 van Deportivo la Coruna.











De volgende dag gaan we Barcelona in met Mireia. Zij heeft nog net verlof vanwege de geboorte van Sergi dus zij laat ons een aantal highlights zien: uiteraard Gaudi, maar ook placa Catalunya waar Liza de duiven eerst geweldig vindt maar daarna komen ze toch wel met heel veel erg dichtbij... ! Verder nog La Rambla waar veel levende standbeelden staan, en de bekendste markt van Barcelona: La Boqueria.


















.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.











De volgende dag gaan we zonder Mireia naar La Sagrada Familia. Deze heb ik samen met Desiree gezien zo rond 1990. Toen dacht ik dat het nooit af zo komen maar er is enorm veel bijgebouwd en ze schijnen nu serieuze plannen te hebben om deze kathedraal voor 2025 af te hebben.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Vervolgens naar Parc Guell waar ik in de grote zaal heel toevallig op het juiste moment omhoog keek: in deze zaal zitten enkele tientalle mozaiek panelen tegen het plafond. 1 daarvan stond model voor de mozaiek-tafel die we op mijn vrijgezellendag hebben gemaakt en net naar die keek ik omhoog!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.












.
Uiteraard had Liza veel plezier met zowel Gerrard als met de kleine Sergi.







.
.

Tot slot bezochten we nog Parc Montjuic waar het Olympisch stadion van Barcelona staat dat gebruikt is tijdens de spelen van 1992. Tot onze verbazing kon je er gewoon inlopen. Buiten was een grote waterpartij waar Liza veel meer interesse in had.

Geen opmerkingen: